Topográfia 1.

Címkék: térképes teszt

2009.02.24. 23:22

Kárpát-medencei helynevek. A térkép teljesen vak, nincs rajta se folyó, se hegy. Néhol pedig pontatlan, de arról én nem tehetek. És néha angolul van, arról viszont tehetek. A névanyag az emelt szintű érettségi követelménye; van benne néhány elvont dolog, mint Felvidék. Azzal az a baj, hogy a Felvidék az nem egy pont, úgyhogy mindenki oda bök, ahová érdemesnek látja. Én próbáltam középre helyezni a megfejtést jelentő pontot. Ez a teszt leginkább arra jó, hogy nagyjából képben legyél, például Nagyszombat a néhai Magyar Királyság északi vagy déli részén volt(van)-e.


This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's First Travel journal's other 3,719,051 travelers who have taken this challenge as of Tuesday, February 24, 2009 at 10:18PM GMT. (TravelPod is a TripAdvisor Media Network partner) 

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenelemtesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr38964186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása