Az egyik leghasznosabb teszt! Kikérdezi az évszámokat. Még jobb lenne, ha mindig változó sorrendben tenné fel a kérdéseket. A teszt rákérdez minden évszámra, amit az érettségin történelemből tudni kell a 20. századból. Ez a feladat firefoxban szintén nem linkelődik be rendesen, úgyhogy explorert kell nyitni, és a címsorba bemásolni a címet. (vagy firefoxban megnyitni ezt a freewebes honlapot, és a főoldalról odaevezni)

évszámok egyetemes történelemből, 20. századból itt

cím: http://www.freeweb.hu/tortenelemtesztek/pages/evszamok/evszamok20e.htm

évszámok magyar történelemből, 20. századból itt

cím: http://www.freeweb.hu/tortenelemtesztek/pages/evszamok/evszamok20m.htm

Az évszámok egyébként azért fontosak, hogy tudhassuk az események egymásutániságát. Néha azért kell pontosan tudni a napot, mert így fejezzük ki az esemény jelentőségét. Japán a két atombomba-támadás után kapitulált, de mivel az emberiség fekete napja volt, kétszer is megtörtént, ezért tudni kell a napot is. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenelemtesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr27997420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása